Vacancies

Data Scientist

IoT, Machine Learning, Random Forests, Neurale Netwerken, Industry 4.0, Sentimentanalyse, Procesoptimalisatie, Expectation Maximization. Kun jij hiermee waarde toevoegen aan een organisatie? Lees verder om erachter te komen hoe je dé Data Scientist wordt met verstand van fietsen.

De Fiets; een positief en duurzaam product waar we trots op zijn. Wij zijn Accell Group, het moederbedrijf van o.a. de fietsmerken Batavus, Koga, Sparta, Raleigh en Loekie. De fietsbeleving is veranderlijk. Daarbij horen commerciële mogelijkheden die ons een voorsprong geven op de concurrent. Data & Analytics bieden hiervoor een enorme kans. We hebben vele mogelijkheden om het potentieel van data beter te benutten. Vooruit kijken is belangrijk. We helpen de afdelingen van het concern met  juiste voorspellingen, onderbouwingen en de uitvoering van de strategie. Hiermee worden winkels en webshops gevuld met producten die de consument graag van ons koopt.

Voorbeelden van cases waaraan je gaat werken:

 • Connected Bikes – IoT;
 • Cross- and Upsell recommendations;
 • Marketing Mix Modelling;
 • Customer Journey mapping;
 • Industry 4.0;

Klinkt goed toch? Wat doe je zoal als Data Scientist in de dagelijkse praktijk?

 • Je combineert verschillende datasets om hypothesen rondom mogelijke kansen te testen, nog ‘verborgen’ verbanden te onthullen en inzichten te verschaffen waarmee de business uit de voeten kan. En je visualiseert de data om je interne stakeholders mee te nemen in je verhaal.
 • Je ontwikkelt predictive- en prescriptive-modellen met grote, gecombineerde datasets. Hierbij werk je samen met je collega’s van Data Intelligence, maar ook met je collega’s van CRM, Inkoop, Marketing en eCommerce. IT is hierbij je beste vriend. Samen realiseren jullie de benodigde veranderingen.
 • Je blijft mee-ontwikkelen op de innovaties binnen Data & Analytics en stelt vast hoe we hiermee invulling kunnen geven aan onze ambities. Je genereert ideeën die onze klant helpen om beter bediend te worden door bijvoorbeeld meer data gedreven beslissingen te maken of door het identificeren van kansen voor nieuwe (data)producten.

Wat heb je nodig voor de functie Data Scientist?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau. Bijvoorbeeld Econometrie, AI, Statistiek, Wiskunde, Informatica etc.
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van datamanipulatie en extractie (SQL, NoSql, Spark, etc.)
 • Minimaal 2 jaar ervaring met R(Studio) en Python
 • Je bent een zelfstarter en proactief
 • Je werkt gestructureerd: je bewaakt het overzicht en bent sterk in plannen en organiseren
 • Je kunt richting geven: je bent analytisch sterk, hebt overtuigingskracht en durft beslissingen te nemen
 • Jij bereikt je doelen samen met anderen: je bent een teamspeler en bent klantgericht
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • Je kunt conceptueel denken en dit delen met anderen
 • Je toont ondernemerschap en durft eigenaarschap te nemen

Wat krijg je er voor terug?

Een informeel en flexibel team van gedreven collega’s, waarin samenwerken voorop staat. De functie valt binnen het team Data & Analytics maar je werkt ook nauw samen met de Architecten en de afdeling innovatie. Jullie werken aan groei, nu en in de toekomst! Jij bent de expert op het gebied van Data Science en brengt Accell op dit gebied verder.

Om je nog verder te ontwikkelen ga je naar seminars, volg je opleidingen en wordt je gekoppeld aan experts met vergelijkbare competenties.

We bieden je een fulltime functie die wordt beloond met een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Accell Group & Accell IT

Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft een markt leidende positie in Europa. De bekendste merken van Accell Group zijn Haibike, Winora, Batavus, Sparta, Koga, Lapierre, Ghost, Raleigh, Tunturi, Atala, Loekie en XLC. Er werken wereldwijd circa 3.000 mensen voor Accell Group. Accell IT is een van de dochterondernemingen van Accell Group. Met zo’n 80 medewerkers bedienen wij de overige Accell organisaties wereldwijd op het gebied van IT. We leveren een breed scala aan diensten en services, van werkplekbeheer tot het in-house ontwikkelde ERP-systeem. Accell IT is gevestigd in Heerenveen, naast het hoofdkantoor van Accell Group. Op de website van Accell IT vind je meer informatie met o.a. onze bedrijfsfilm en informatie over het team.

 

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands