Vacancies

Business Intelligence Specialist

Bij Accell IT B.V. in Heerenveen zijn we per direct op zoek naar een Business Intelligence Specialist. Het team Business Intelligence is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, het beheer en de ondersteuning van de geboden business intelligence diensten en producten. Het Enterprise Datawarehouse neemt daarbij een prominente rol in.

De functie

In de functie van Business Intelligence Specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitbreiden, testen en onderhouden van onze Business Intelligence architectuur. Dit betreft zowel back-end als frond-end activiteiten, waarbij de focus op back-end ligt. Je bent in staat om grote en complexe hoeveelheden data uit diverse applicaties te ontsluiten en interne en externe data te integreren. Je vertaalt de informatiebehoeften naar informatieproducten, tools, dashboards en rapportages en adviseert zowel gevraagd als ongevraagd over de inrichting hiervan. De standaarden worden door jou bewaakt en RFC's, service requests en incindenten worden door jou in behandeling genomen. Interessante ontwikkelingen en trends op het gebied van o.a. Business Intelligence, big data, business analytics volg jij op de voet. 

Accell IT: jouw nieuwe werkplek?

Accell IT B.V. levert een compleet aanbod aan IT diensten aan Accell Group N.V. en haar werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. Met compleet bedoelen we dat ieder bedrijfsproces waarin IT een rol speelt of kan spelen de aandacht heeft. Accell IT is zowel qua beleid als uitvoering sterk gecentraliseerd. Vanuit Heerenveen worden de diensten ontwikkeld en geleverd. Het doel is hierbij om de kwaliteit en innovatie die Accell nastreeft in haar productportfolio met vergelijkbare producten, diensten en service te ondersteunen. 

De bedrijfscultuur bij Accell IT is professioneel, open en transparant. Ieder teamlid wordt gestimuleerd om zichzelf te ontplooien. Sfeer en collegialiteit zijn de basis voorwaarden voor een goede samenwerking, zowel binnen de teams als daarbuiten. 

Deze functie bij Accell IT biedt (o.a.):

 • Uitdagende projecten, waarbij je zowel aan nieuwe als bestaande projecten werkt;
 • Samenwerken met leuke collega's in een informeel team;
 • Een professionele omgeving waarin gewerkt wordt met de laatste technologieën;
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Goede opleidingsmogelijkheden;

De ideale Business Intelligence Specialist voor deze vacature bij Accell IT brengt mee:

 • Een relevant diploma op HBO/WO niveau;
 • Ruime kennis en ervaring met Datawarehouse concepten en database platformen, bij voorkeur SAP IQ en MSSQL;
 • Minimaal 4 jaar ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van ETL toepassingen, bij voorkeur in SAP BODS;
 • Ruime kennis en ervaring met BI reporting tools, bij voorkeur SAP Business Objects en Qlikview.
 • Analytisch vermogen en proactief/zelfstandig te werk gaan;
 • Het vermogen om diverse bedrijfsprocessen te doorgronden;
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Accell Group N.V.

Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland en verschillende andere landen. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen, gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Sparta, Koga, Loekie, Ghost, Haibike, Winora, Raleigh, Diamondback, Lapierre, Tunturi, Atala, Redline en XLC.

Neem voor meer informatie over Accell IT een kijkje op de website. Voor meer informatie over Accell Group klik hier

Herken je jezelf in de rol van Business Intelligence Specialist bij Accell IT? Solliciteer via onderstaande button. 

 

 

 

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands