Vacancies

Business Controller

Accell Group

Accell Group is een internationaal georiënteerde organisatie die zich richt op het midden- en hogere segment van de markt voor fietsen, fietsonderdelen en – accessoires. Onze organisatie heeft een markt leidende positie in Europa. Ons portfolio omvat sterke nationale- en toonaangevende internationale (sport)merken. De bekendste merken zijn Batavus, Sparta, Koga, Loekie, Ghost, Haibike, Winora, Raleigh, Lapierre en XLC. We zijn een beursgenoteerde organisatie.

Accell Group heeft ongeveer 3.300 medewerkers in 22 landen, met eigen ondersteunende afdelingen voor de assemblage en het spuiten van fietsen in zes landen. In 2018 heeft Accell Group in totaal 1,1 miljoen fietsen verkocht in meer dan 84 landen. De groep realiseerde een totale omzet van circa € 1,1 miljard. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Heerenveen, Nederland.

De afdeling

De afdeling Finance van Accell Group bestaat uit een team van 15 collega’s en rapporteert aan de CFO van Accell Group. Business Controlling is een subafdeling. De fietsindustrie verandert door de vooruitgang in technologie, informatiemanagement en nieuwe business modellen. Als Business Controller zal je deze innovaties ondersteunen, begeleiden en stimuleren. Je voelt je thuis in een dynamische werkomgeving waar verandering standaard is en de klant centraal staat in alles wat we doen.

Jij begrijpt als geen ander het belang van nauwkeurigheid en juistheid van gegevens en analyses. Je zoekt op een creatieve en innovatieve manier oplossingen voor onze uitdagingen door het maken van grondige analyses en het raadplegen van experts. Je bent communicatief vaardig en in staat om je aanbevelingen op een goede manier te presenteren aan de business en het management. Je werkt zelfstandig en levert een positieve bijdrage aan ons internationale team. Je hebt ervaring in Retail of een FMCG organisatie. Je weet als geen ander hoe het in- en verkoopproces van begin tot eind verloopt en hebt hier ervaring mee vanuit een Business Controller perspectief. 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

In deze rol krijg je met veel aspecten van Finance te maken (o.a. decision support (FP&A), sales controlling, business partnering en projectleiding). Vanuit de Group rol verzorg je diverse rapportages en analyses. Denk hierbij aan het voorbereiden van Rapportages van Actuals & Forecasts voor de Board, het maken van een wekelijks Group Sales Rapportages en diverse andere analyses. Je zet vragen uit naar de Finance teams in de regio’s en neemt hierin een proactieve challenger rol in, waarbij je op een pragmatische wijze in oplossingen denkt.  Doordat Accell Group meer

gecentraliseerd aan het werken is, worden er binnen het business control team diverse gestandaardiseerde nieuwe tools en processen ingericht, waarbij een proactieve rol van je verwacht wordt en ook in de uitrol naar de regio’s hiervan. Daarnaast ben je het gezicht van Finance voor onze locatie in Amsterdam (locatie Group Digital en marketing). Je acteert als Business Controller voor het Group Marketing team en voor het virtuele R&D team. Je denkt mee als het gaat om het ontwikkelen van de market share en bent betrokken bij de business.

 • Planning en control Cycli voor de aangewezen Accell-bedrijven;
 • Voorspelling/budgettering/rapportage review in HFM/Hyperion;
 • Prestatieanalyses: verleden, heden en sterke focus op de toekomst door middel van business cases;
 • Complexe analyses en verbetervoorstellen;
 • Strategisch advies en sparringpartner voor de business;
 • Deelname aan diverse projecten.

Wat neem je mee

 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op masterniveau in een financiële richting;
 • Minimaal 2 tot 4 jaar relevante werkervaring als Business controller in een Retail of FMCG organisatie;
 • Focus op het klantbelang door een complex probleem te kunnen vertalen naar een transparant en pragmatisch advies;
 • Kennis en ervaring met de wet- en regelgeving (IFRS etc.);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Bereidheid om te reizen.

Dit bieden wij jou

 • Een dynamische rol binnen een ambitieuze internationale organisatie;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, daadkracht en het ontplooien van initiatieven;
 • De mogelijkheid om onze organisatie verder uit te bouwen en zelf mee te groeien;
 • Arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn en mede afhankelijk van jouw kennisniveau en werkervaring.
 • Een werkplek waar je bij voorkeur 3 dagen per week werkzaam bent in Heerenveen en minimaal 1 dag per week in Amsterdam.

Heb je interesse in deze mooie rol van Business Controller bij Accell Group? Reageer dan snel door te klikken op de 'Apply now' button.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands