Vacancies

Data Domain Consultant

Heb jij kennis van masterdata, de impact van data en ontwikkel je graag nieuwe standaarden & processen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De fietsindustrie verandert door de vooruitgang in technologie, informatiemanagement en nieuwe business modellen.In de nieuw geformuleerde rol van Data Domain Consultant bij Accell Group stel jij in samenwerking met je collega's de standaarden voor datakwaliteit binnen een specifiek datadomein samen. Je bewaakt de datakwaliteit en stuurt aan op continue verbetering. Dit doe je samen met IT, de business en je netwerk. Met jouw expertise ondersteun je Accell in data gerelateerde onderwerpen en migratieprojecten.

Als Data Domain Consultant stel jij beleid op inzake master data voor leveranciers, materialen en klanten. In dit beleid zijn de processen voor master data management zo ontworpen dat de gegevens voldoen aan de eisen die interne en externe partijen aan de compliance stellen. Je creëert, implementeert en onderhoud een uitgebreide set van datastandaarden en richtlijnen en zorgt ervoor dat deze toegepast worden bij Accell Group. Je hebt het vermogen om effectief te presenteren en te communiceren met senior stakeholders en bent in staat om collega’s uit te dagen en te beïnvloeden. Je bouwt een netwerk van proces/gegevensautoriteiten om de data standaarden te creëren, feedback te verzamelen en betrokkenheid bij de implementatie te realiseren.

Werkzaamheden

 • Samenstellen van het beleid inzake master data binnen het specifieke data-domein;
 • Ondersteunen van bedrijfs- en IT-initiatieven met kennis van masterdata, impact op data, voorgesteld gebruik vs. bestaande standaarden/beleid, ontwikkeling van nieuwe standaarden, processen, datakwaliteitsbeoordeling;
 • Plannen, prioriteren en beheren van de uitvoering van Data Management Projecten;
 • Onderhouden van een bedrijfswoordenlijst met duidelijke definities van gegevens, om dubbelzinnigheid te verminderen en de communicatie te verbeteren;
 • Een overzicht houden van alle data governance gerelateerde issues en het streven naar een oplossing;
 • Creëren en onderhouden van KPI's om de effectiviteit van de data governance organisatie en processen te monitoren;
 • Ervoor zorgen dat Reference Data consistent en up-to-date is in de systemen;
 • Je komt in aanraking met ERP, CRM en PIM systemen;
 • Distribueren en analyseren van een datakwaliteitsdashboard;
 • Voorbereiden en initiëren van data readiness assessments bij de werkmaatschappijen van Accell Group en hen begeleiden bij het opschonen van gegevens.

Wat neem je mee

 • Een afgeronde opleiding in informatica, bedrijfsinformatiesystemen, industriële techniek of bedrijfskunde met focus op informatietechnologie of vergelijkbare kwalificaties;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als master data consultant of data analist;
 • Een hoog niveau van initiatief, sterke analytische-, communicatieve- en conceptuele vaardigheden;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;

Over Accell

Accell Group is een internationale groep in het midden- en hogere segment van de markten voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming is marktleider in Europa. Accell Group is tevens Europees marktleider in elektrische fietsen. De portfolio van de onderneming omvat sterke nationale merken en toonaangevende internationale (sport)merken die samen een compleet en complementair productassortiment bieden voor alle fiets gerelateerde behoeften. De bekendste merken zijn Batavus, Sparta, Koga, Loekie, Babboe, Ghost, Haibike, Winora, Raleigh, Lapierre, Tunturi, Atala en XLC. Accell Group is een aan de Amsterdamse Effectenbeurs genoteerde onderneming.

Accell Group heeft ongeveer 3.300 medewerkers in 20 landen, met eigen ondersteuningsfaciliteiten voor de assemblage en het spuiten van fietsen in zes landen. In 2018 heeft Accell Group in totaal 1,1 miljoen fietsen verkocht in meer dan 84 landen. De groep realiseerde een totale omzet van circa € 1,1 miljard. Het hoofdkantoor van Accell Group is gevestigd in Heerenveen, Nederland. https://www.accell-group.com/nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over ons bedrijf, onze ambitie en geplande veranderingen.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands