Vacancies

Technical Compliance Engineer

Kom jij Accell Nederland B.V. versterken om ervoor te zorgen dat de veiligheid en kwaliteit van onze producten voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving en strenge interne technisch eisen?

De functie

Voor het Reliability & Research Center in Heerenveen zijn we op zoek naar een Technical Compliance Engineer. In deze functie ben jij mede verantwoordelijk voor het beheren van de technische documentatie en test rapportages voor het technisch dossier onze producten. Revisie beheer en het vertalen van (test)methodieken naar normen zijn belangrijke aspecten van deze functie. Hierbij hou je rekening met de geldende wet- en regelgeving. Je adviseert I&T en Procurement over (wijzigingen) van de interne test standaarden en grijpt in wanneer testprocedures en/of methodieken niet compliant zijn. Je neemt deel aan ontwikkelprocessen van teststandaarden en testopstellingen en beoordeelt of ontwerpen, prototypes en concepten van fietsen en/of onderdelen daarvan voldoen aan de norm.

‘Great bikes win great likes.’ Deze slogan past perfect bij jouw nieuwe baan en werkgever. Je komt in een team terecht van gedreven collega’s die elke dag met de mooiste merken aan de beste klantbeleving werken. Je rapporteert aan de Reliability & Research Manager en werkt samen met de Reliability en Test Engineers. Daarnaast heb je nauw contact met de afdeling Quality als het gaat over de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden.

Verantwoordelijkheden

 • Opstellen, beheren en aanpassen van (interne) testprocedures volgens de laatste richtlijnen voor de interne organisatie en voor leveranciers;
 • Verzorgen van periodieke rapportages met betrekking tot geplande normwijzigingen (ISO, CEN/CENELEC, NEN) en de kosten hiervan;
 • Beheren en onderhouden van het documentatiebeheersysteem (ATP, ASF en ASM) zodat de juiste documenten beschikbaar zijn;
 • Ontwikkelen en onderhouden van het Accell risico analyse template;
 • Ontwikkelen en onderhouden van het continu verbeterproces voor compliance
 • Controleren van technische dossiers van fietsen
 • Deelnemen aan nationale en/of internationale normcommissies;
 • Het doen van voorstellen voor procedurewijzigingen;
 • Verzorgen van informatievoorziening/ presenteren van de normwijzigingen aan de interne organisatie en (internationale) normcommissies.

Achtergrond ideale kandidaat

 • Een afgeronde technische HBO opleiding en kennis van elektronica en/of werktuigbouwkunde;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van testmethodes en actuele normen en wet- en regelgeving van technische producten;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Accell Nederland

Accell Nederland is onderdeel van Accell Group N.V. en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden- en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Je vindt Accell Nederland in Apeldoorn en Heerenveen, waar jouw bureau in Heerenveen staat.

Solliciteren?

Interesse? Solliciteer gelijk door op de 'Apply now' button te klikken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Catharinus Helfrich, Reliability & Research Manager, telefoon +31 (0) 513 630 147.

Kom jij Accell versterken om ervoor te zorgen dat de veiligheid en kwaliteit van onze producten voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving en strenge interne technisch eisen?

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands