Vacancies

Content Manager Batavus

Ben jij proactief, zelfstandig, resultaatgericht en zeer nauwkeurig? Loop je over van de nieuwe ideeën én ben je goed in het stellen van prioriteiten? Lees dan verder!

Bij Accell Nederland zijn wij op zoek naar een

 

Content Manager Batavus

(Apeldoorn, 32 - 40 uren per week)

 

In deze functie ben je bekend met de wensen en behoeften van verschillende doelgroepen (B2B en B2C). Jij weet als geen ander hoe je de juiste content moet maken en welke kanalen je moet kiezen om de boodschap over te brengen. Je creëert en optimaliseert alle product en merk content voor het fietsmerk Batavus en maakt dit geschikt voor de diverse communicatie kanalen waaronder de merkenwebsite en specialistische systemen (ERP en PIM).

Je hebt een goed inzicht in de customer journey, je weet hoe je een content web samenstelt en hoe je boodschappen relevant en doelgroep specifiek kunt maken rekening houdend met de waarden en motieven van de doelgroepen. Vanuit jouw analytische vermogen kun je (online) data interpreteren en meedenken over het opstellen van de online strategie, zowel voor tijdelijke campagnes en projecten als voor de lange termijn planning, passend bij de branding en doelstellingen van de merken als Accell Nederland.

Je rapporteert als Content Manager aan de Senior Brand Manager Batavus en functioneel aan de Webmaster Batavus.

 

Wat ga je doen?

Als Content Manager voor het merk Batavus zorg jij ervoor dat alle artikelen goed op de website geplaatst worden. Daarnaast creëer jij relevante content en check jij of de omschrijving van een product klopt, maakt ’m lekker leesbaar en SEO-proof. Doordat jij precies de juiste termen gebruikt, worden de websites van de merken nog sneller gevonden.

Maar jij bemoeit je niet alleen met de tekst. De mooie Batavus fietsen hebben ook een plaatje nodig dat past bij het product. Spot je hier een foutje in? Dan ga jij op onderzoek uit en bel je bijvoorbeeld met de leverancier van het product of verzorg jij zelf nieuwe afbeeldingen in onze eigen fotostudio. Zo zorg jij ervoor dat ook het beeld matcht met het product en maak jij het inspirerend, makkelijker en leuker voor de verschillende consumenten.

 

Wat heb jij in huis?

 • Een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van marketing/communicatie;
 • Enkele jaren relevante werkervaring als Content Manager;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Analytische vaardigheden, proactief en een can do mentaliteit;
 • Talent voor het schrijven van vloeiende webteksten;
 • Ervaring met e-mail marketingsystemen zoals MailPlus;
 • Ervaring met analytics en testing tools (o.a. Google Analytics en Hotjar).

Dit bieden wij jou:

 • De kans om te werken binnen een internationale organisatie waarbij de passie voor fietsen en de behoeften van consumenten centraal staan;
 • Een zelfstandige functie waarbij jij jouw eigen ideeën kwijt kunt en er ruimte is voor diverse ontwikkelmogelijkheden;
 • Een goed bruto maandsalaris afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen (o.b.v. een 40 urige werkweek);
 • Korting op de eigen producten van Accell Nederland.

Accell Nederland, jouw nieuwe werkgever?

Bij Accell werk je samen met gedreven collega’s elke dag met de mooiste merken aan de beste klantbeleving. Accell Nederland is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten fietsen, onderdelen en accessoires in het midden- en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Je vindt Accell Nederland in Apeldoorn en Heerenveen, waarbij jouw standplaats Apeldoorn is.

Solliciteren?

Klik op de 'Apply Now' button en solliciteer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pamela Slettenaar (Marketing Director) via p.slettenaar@accell.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands