Vacancies

Product Compliance Manager

Werk jij graag mee aan de verdere professionalisering van onze Research & Development afdeling? Ben jij scherp op processen en krijg je er energie van als de technische dossiers op orde zijn? Ben jij die bruggenbouwer en verbinder die onze Product Safety en Compliance verder op de kaart zet? Dan komen we graag in gesprek met jou!

De functie

De Product Safety & Compliance Manager is een nieuwe functie bij Accell op de afdeling R&D. Het is aan jou om de functie verder op te zetten en vorm te geven. Het belangrijkste doel van de functie is dat er duidelijke technische rapportages beschikbaar zijn wanneer de informatie nodig is of wordt opgevraagd door externe partijen.

De technische specificaties en de technische dossiers van de fietsen die we ontwerpen, ontwikkelen en produceren, worden op één plek samengebracht in een nieuw systeem wat momenteel wordt ontwikkeld en geïmplementeerd. Hiermee kunnen we alle informatie op systematische wijze borgen met de juiste data en documentatie voorhanden. De projectmanagers krijgen hierdoor toegang tot het complete pakket omtrent een fiets en/of project.

Als Product Safety & Compliance Manager draag je er zorg voor dat de technische dossiers op de juiste wijze gedocumenteerd worden. De technische rapportages zullen hierdoor kloppend zijn. Je hebt een belangrijke rol in het meenemen van de collega’s hierin, zodat deze belangrijke zaken geborgd kunnen worden. In geval van een terugroeping of een kwaliteitscontrole hebben we de juiste informatie tot onze beschikking en is dit ook op een gebruiksvriendelijke manier gedocumenteerd. In deze functie is het ook van belang dat je interesse hebt voor en op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving en de eisen die vanuit de wet gesteld worden aan onze fietsen.

Jij als persoon

Je bent iemand met een helicopterview die niet bang is om te pionieren en innovatief bezig te zijn. Je bent je bewust van het belang van goed stakeholdermanagement. Verder ben je een verbinder en bruggenbouwer en kun je projecten opzetten en bewaken. Daarnaast ben je procesmatig sterk en werk je gestructureerd.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Kennis van en ervaring met projecten en dossiervorming;
 • Kennis van en ervaring met Product Lifecycle Management is een pre;
 • Kennis van en/of interesse in fietstechniek is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou

 • Uitstekend salaris, inschaling volgens CAO Metalektro;
 • 27 vakantiedagen + 13 ADV dagen;
 • Winstdelingsregeling max. 10%;
 • Product-specifieke trainingen;
 • Werken in een internationale, dynamische en financieel stabiele organisatie;
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Korting op de eigen producten van Accell Nederland;
 • Tijd om te fietsen (met collega’s), als je dit leuk vindt.

De afdeling R&D

Binnen de afdeling R&D vindt het gehele proces plaats vanaf het grafisch ontwerp van een fiets tot aan het design en de innovatieve en technologische ontwikkeling. Een dergelijk project kan ruim 2 jaar duren en heeft betrekking op al onze fietsmerken. De Engineers zorgen voor de eerste prototypes en het testcenter is nauw verbonden om de juiste tests uit te voeren op de fietsen. Uiteindelijk is het resultaat dat een fiets kant en klaar van de fabrieksband afrolt. In deze functie behoor je tot de afdeling R&D en rapporteer je aan de Manager Global Innovation Center Lifestyle.

Accell jouw nieuwe werkgever?

‘Cycling moves the world forward’ - dát is onze purpose. De online video met onze eigen medewerkers vind je hier. Wij geloven dat fietsen de wereld vooruit helpt. Bij Accell werk je elke dag samen met gedreven collega’s met de mooiste merken en aan de beste klantbeleving. Accell Nederland is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Je vindt Accell Nederland in Apeldoorn en Heerenveen, waarbij jouw standplaats Heerenveen is. Hybride werken is daarbij mogelijk.

Accell streeft diversiteit na binnen haar organisatie.

Interesse?

Interesse? Solliciteer op deze vacature door op de 'Apply now' button te klikken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daniël Loot (d.loot@accell.nl) Manager Global Innovation Center Lifestyle of Suzanne Hendriks (s.hendriks@accell.nl) van HR.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands