Vacancies

Finance Director Western Europe

Begrijp je de dynamiek en uitdagingen van een organisatie in de consumentenmarkt of maakindustrie? Heb je de ambitie om verder mee te bouwen aan marktleiderschap van een organisatie in een groeimarkt? Wil je graag aan het hoofd staan van het Finance team van Accell Western Europe met o.a. de merken BATAVUS, KOGA en SPARTA? Solliciteer dan bij Accell Western Europe als Finance Director!

De functie

In deze uitdagende functie geef je leiding en sturing aan het voltallige Finance team en het financieel- en bedrijfseconomisch beleid binnen Accell Western Europe. Accell Western Europe bestaat uit 3 Business Units met hierin zowel productie als verkoop en diverse business modellen in diverse landen. In de commerciële business units worden fietsen, onderdelen en accessoires verkocht van diverse bekende merken. Samen met je direct reports en teamleden zorg je voor de juiste stuurinformatie om tot strategische keuzes te komen.

Als Finance Director heb je een duidelijke visie op Finance en Business waarin “datadriven” werken voor jou de standaard is. Je toont leiderschap en door de juiste storytelling neem je je collega’s mee. Eigenaarschap, ondernemerschap en focus zijn enkele elementen waarin onze reis als bedrijf naartoe onderweg is. Accounting en controlling beheers je op strategisch niveau en je weet op welke momenten je de diepte in dient te gaan op operationeel niveau. Je denkt in End-to-End processen en geeft prioriteit aan een gedegen Internal Control Framework. Je herkent jezelf als een “business” Finance Director die pragmatisch is en in oplossingen denkt. Daarin ben je gevraagd en ongevraagd sparringpartner voor het gehele management team en de financiële rechterhand van de Managing Director. Besluiten worden mede genomen naar aanleiding van jouw adviezen. Je denkt in kansen en in nieuwe business modellen.

Je bent verantwoordelijk voor de AO-IC van je regio. Samen met je team zorg je voor een vlekkeloze en tijdige maandafsluiting met de bijbehorende rapportages. De maandelijkse rolling forecasts, Business Reviews en budgetrondes worden vanuit jou geleid. Er bevinden zich diverse entiteiten binnen de regio waarin je een reviewende rol, en eindverantwoordelijkheid hebt inzake jaarrekeningen en fiscale aangiftes, met hierin uiteraard contact met oa externe accountants en andere stakeholders.

Het Finance team

Je bent eindverantwoordelijk voor het totale Finance Team van Accell Western Europe en onderdeel van het Management Team. Je rapporteert aan de Managing Director WE Regio.

Aan jou rapporteren 5 direct reports en een 20-25 tal indirect reports. Daarbij geef je coachend leiding en ben je sparring partner. Het team bestaat uit het Financial Shared Service Center (FSSC), welke wordt aangestuurd door de Manager FSSC met drie afdelingen; Record2Report, Order to Cash en Purchase to Pay. Het Team Business Control bestaat uit drie Business Controllers, elk verantwoordelijk voor hun eigen business unit. Verder nog het Team Data Intelligence & Planning; aangestuurd door de Manager Data Intelligence & Planning met daarin business analisten en demand planners. Het voltallige Finance team bestaat uit 30 professionals.

Wat bieden we jou

 • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • 27 vakantiedagen + 13 ADV dagen;
 • Prettige en informele werksfeer;
 • Volop individuele leer- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Hybride werken met een thuiswerk(plek)vergoeding en flexibele werktijden;
 • Aantrekkelijke personeelskorting op fietsen en fietsaccessoires en fietsleaseregeling.

Dit breng je mee

 • HBO/WO werk- en denkniveau, voorzien van gedegen, relevante leidinggevende werkervaring in een vergelijkbare functie en/of je bent toe aan de volgende stap.
 • Je houdt je staande in een dynamische organisatie en begrijpt de ondernemersgeest.
 • Je bent een sparringpartner, neemt weloverwogen besluiten, voorzien van onderbouwing en zet je overtuigingskracht in wanneer nodig.
 • Proactief, communicatief vaardig, je kunt goed anticiperen en weet daarin de juiste balans te vinden en houden tussen commercie en finance.
 • Je beschikt over een stevige persoonlijkheid.

Accell, jouw nieuwe werkgever?
‘Cycling moves the world forward’ - dát is onze purpose. Wij geloven dat fietsen de wereld vooruit helpt. Wij willen de wereld in beweging en iedereen op de fiets. Van e-bike tot bakfiets en van kinderfiets tot racefiets. Bij Accell WE werk je elke dag samen met gedreven collega’s met de mooiste merken en aan de beste klantbeleving. We hebben een informele en ondernemende bedrijfscultuur en zijn groot, maar ook klein genoeg om het verschil te maken.

Accell WE is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Fietsen is ontzettend populair en de e-bike verovert Nederland en de wereld in rap tempo. Accell is groeiende en er is ruimte om te ontwikkelen en dus willen we nog meer investeren in onze mensen. Accell is marktleider in Europa met bekende merken als Batavus, KOGA, Sparta, Haibike, Lapierre, Ghost en Van Nicholas. 

https://www.linkedin.com/company/accell-group/life/7592e9d0-570b-4035-84f3-e5ea9e6a08df/

Solliciteren?
Herken jij jezelf in deze vacature? Solliciteer door op de ‘apply now’ button te klikken.
Voor meer informatie of vragen over de vacature kun je terecht bij Suzanne Hendriks (HR) via s.hendriks@accell.nl.

 

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands