Vacancies

Medewerker Accounting & Operations

Ben jij die ambitieuze medewerker Accounting & Operations met potentie? Durf jij een sturende rol te pakken en wil je op termijn graag doorgroeien? Ben je iemand die overzicht houdt en daadkrachtig is? Sta je bekend om je vakinhoudelijke kennis en komen collega’s graag naar je toe met vragen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De functie

Als Medewerker Accounting & Operations bereid je de lokale financiële administratie voor en voer je deze uit. Je zorgt voor verslaglegging van diverse entiteiten en je stelt de bijbehorende rapportages op. Je optimaliseert (financiële) processen en geeft gevraagd en ongevraagd advies wanneer je denkt dat het proces efficiënter kan worden ingericht. Je bent in staat systemen te doorgronden, koppelt de informatie en zorgt voor de juiste rapportages en een soepele maandafsluiting. Je initieert (en neemt deel aan) bedrijf brede projecten namens het Financial Shared Service Center. De projecten hebben te maken met proces- en efficiëntieverbetering. Je rapporteert aan de Manager Financial Shared Service Center en je neemt in geval van afwezigheid een deel van haar taken over.

Je verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit het:

 • Bewaken van de Planning en Control binnen de afdeling. Je coacht hier ook op en spreekt je collega’s aan waar nodig;
 • Verzorgen van de maandafsluiting en aanleveren/reviewen van de saldibalans voor het toegewezen aandachtsgebied;
 • Reviewen van de vastleggingen/maandelijkse IFRS Group Reporting van teamleden, zo nodig geven van aanbevelingen en coaching hierin;
 • Bijdrage leveren aan het opzetten en up-to-date houden van het Internal Control Framework;
 • Belangrijke rol bij interne/externe audits en zorgdragen voor tijdige en juiste oplevering van gevraagde informatie;
 • Controleren van het volledige grootboek aan de hand van beschikbare budgetten en forecasts;
 • Voorbereiden, opstellen, indienen en/of reviewen aangiften fiscale documentatie (BTW, loonbelasting, WKR);
 • Zorg dragen voor inhoudelijke compliance in de aangiften (BTW, WKR, CBS, Accu-aangiften, aangiften inzake verwijderingsbijdrage, enz.);
 • Doen van voorstellen met betrekking tot optimalisatie, verbetering of standaardisatie van financiële processen en na goedkeuring implementeren en handhaven van deze verbeteringen;
 • Fungeren als vaktechnisch/IFRS aanspreekpunt binnen het Financial Shared Service Center en collega’s van Finance;
 • Uitwerken van financiële vraagstukken, doen van analyses en opstellen van bijbehorende rapportages;
 • Specifieke projecten binnen het Financial Shared Service Center team, waarbij je veel contact hebt met andere afdelingen in de organisatie en/of de business controllers.

Dit breng je mee

 • Afgeronde HBO/WO opleiding in financiële of bedrijfseconomische richting;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur met complexe administratieve processen binnen een (middel)grote organisatie of in de accountancy;
 • Kennis en ervaring met de wet- en regelgeving (IFRS, BTW etc.) en affiniteit met Excel en BI tools;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;

Jouw persoonlijkheid

Je bent proactief, analytisch en daadkrachtig. Plannen en organiseren is jou niet vreemd. Je bewaakt de hoofdlijnen, maar deinst er niet voor terug om de details in te duiken. Je bereikt met jouw doenersmentaliteit en vasthoudendheid je resultaat. Je bent zichtbaar en toegankelijk en legt gemakkelijk contact met zowel de werkvloer als management. Je bent pragmatisch ingesteld en in staat om complexe problemen met een transparante en pragmatische oplossing te verhelpen. Je bent communicatief vaardig en kunt anderen overtuigen. Daarnaast ben je organisatiesensitief, kun je goed luisteren en durf je vragen te stellen en anderen op een constructieve manier uit te dagen.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende functie met diverse ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen een internationale organisatie;
 • Salarisinschaling volgens CAO Metalektro;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek);
 • Winstdelingsregeling max. 10%;
 • Personeelskorting op de eigen producten van Accell Nederland en leasefietsregeling;
 • Thuiswerk(plek)vergoeding.

De afdeling Finance & Control

De functie maakt deel uit van de afdeling Finance & Control bestaande uit een Financial Shared Service Center, een team BI & Planning en een team Business Controllers. Het Financial Shared Service Center bestaat uit verschillende teams; Purchase 2 Pay (P2P), Order to Cash (O2C) en Record to Report (R2R). De vacature maakt deel uit van het team Record to Report.

Accell Western Europe jouw werkgever

‘Cycling moves the world forward’ - dát is onze purpose. De online video met onze eigen medewerkers vind je hier. Wij geloven dat fietsen de wereld vooruit helpt. Bij Accell WE werk je elke dag samen met gedreven collega’s met de mooiste merken en aan de beste klantbeleving. Accell WE is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Bekende fietsmerken van Accell zijn o.a. Batavus, Sparta, KOGA, Haibike, Ghost, Lapierre, Raleigh en Van Nicholas. Je vindt Accell in Apeldoorn en Heerenveen, waarbij jouw standplaats hybride is. Een combinatie tussen het werken in Heerenveen en thuis behoort tot de mogelijkheden.

Accell streeft diversiteit na binnen haar organisatie.

Interesse? 

Solliciteer dan via de 'apply now' button. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ineke Veenstra (i.veenstra@accell.nl). Zij is Manager FSSC. 

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands