Vacancies

Senior Accounting & Reporting Specialist

Als Senior Accounting & Reporting Specialist bij Accell bereid je de lokale financiële administratie voor en voer je deze uit. Je zorgt voor verslaglegging van diverse entiteiten en je stelt de bijbehorende rapportages op. Je optimaliseert (financiële) processen en geeft gevraagd en ongevraagd advies wanneer je denkt dat het proces efficiënter kan worden ingericht.

Dus ben je klaar voor een dynamische omgeving en wil je graag de overstap maken naar het bedrijfsleven lees dan snel verder en reageer!

Hoe maak je de klanten blij?

Je zorgt voor een soepele maandafsluiting. Dit doe je door de systemen te doorgronden, de informatie te koppelen en te zorgen voor de juiste rapportages.

Daarnaast initieer je en werk je aan projecten. De projecten hebben te maken met proces- en efficiëntieverbetering. Je hebt een belangrijke rol bij interne/externe audits. Jij zorgt namelijk voor tijdige en juiste oplevering van gevraagde informatie.

De grote uitdaging:

Durf jij een sturende rol te pakken en ben je ambitieus? Ben je iemand die overzicht houdt en daadkrachtig is? Sta je bekend om je vakinhoudelijke kennis en komen collega’s graag naar je toe met vragen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat doe je als Senior Accounting & Reporting Specialist bij Accell?

Je bewaakt de planning en control binnen je afdeling. Zo controleer je het volledige grootboek aan de hand van beschikbare budgetten en forecasts. Hierin coach jij je collega’s en spreekt ze aan waar nodig. Ook verzorg je de maandafsluiting en review je de saldibalans voor het toegewezen aandachtsgebied.

Daarnaast review je de vastleggingen/maandelijkse IFRS Group Reporting van teamleden. Je levert een bijdrage aan het opzetten en up-to-date houden van het Internal Control Framework.

Je bereid voor, stelt op en dient aangiften van fiscale documentatie in. Jij zorgt voor inhoudelijke compliance in de aangiften.

Je hebt een proactieve houding en doet dan ook graag voorstellen met betrekking tot optimalisatie, verbetering of standaardisatie van financiële processen. Jij zorgt er na de invoering ook voor dat de verbeteringen ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt worden.

Hoe maak jij het verschil/wat zijn je softskills?

Je bent proactief, analytisch en daadkrachtig. Plannen en organiseren is jou niet vreemd. Je bewaakt de hoofdlijnen, maar deinst er niet voor terug om de details in te duiken. Je bereikt met jouw doenersmentaliteit en vasthoudendheid je resultaat. Je bent zichtbaar en toegankelijk en legt gemakkelijk contact met zowel de werkvloer als management. Je bent pragmatisch ingesteld en in staat om complexe problemen met een transparante en pragmatische oplossing te verhelpen. Je bent communicatief vaardig en kunt anderen overtuigen. Daarnaast ben je organisatiesensitief, kun je goed luisteren en durf je vragen te stellen en anderen op een constructieve manier uit te dagen.

De functie

De functie maakt deel uit van de afdeling Finance & Control bestaande uit een Financial Shared Service Center, een team BI & Planning en een team Business Controllers. Het Financial Shared Service Center bestaat uit verschillende teams: Purchase 2 Pay (P2P), Order to Cash (O2C) en Record to Report (R2R). De vacature maakt deel uit van het team Record to Report.

Je rapporteert aan de Manager Financial Shared Service Center en je neemt in geval van afwezigheid een deel van haar taken over. Je fungeert als vaktechnisch/IFRS aanspreekpunt binnen het Financial Shared Service Center en collega’s van Finance.

Ook werk je financiële vraagstukken uit. Je analyseert en stelt hiervan de bijbehorende rapportages op.

Dit breng je mee/ hard skills:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding in financiële of bedrijfseconomische richting;
  • Minimaal 2-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur met complexe administratieve processen binnen een (middel)grote organisatie of in de accountancy;
  • Kennis en ervaring met de wet- en regelgeving (IFRS, BTW etc.) en affiniteit met Excel en BI tools;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;

Dit bieden wij

  • Een uitdagende functie met diverse ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen een internationale organisatie;
  • Salarisinschaling volgens CAO Metalektro (afhankelijk van je ervaring);
  • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek);
  • Winstdelingsregeling max. 10%;
  • Personeelskorting op de eigen producten van Accell Nederland en leasefietsregeling;
  • Thuiswerk(plek)vergoeding.

Accell Western Europe jouw werkgever
‘Cycling moves the world forward’ - dát is onze purpose. De online video met onze eigen medewerkers vind je hier. Wij geloven dat fietsen de wereld vooruit helpt. Bij Accell Western Europe werk je elke dag samen met gedreven collega’s met de mooiste merken en aan de beste klantbeleving. Accell WE is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Bekende fietsmerken van Accell zijn o.a. Batavus, Sparta, KOGA, Haibike, Ghost, Lapierre, Raleigh en Van Nicholas. Je vindt Accell in Apeldoorn en Heerenveen, waarbij jouw standplaats hybride is. Een combinatie tussen het werken in Heerenveen en thuis behoort tot de mogelijkheden.

Accell streeft diversiteit na binnen haar organisatie.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands