Vacancies

Productiemanager Lakkerij

Voor onze lakkerij zijn wij op zoek naar een inspirerende manager die in staat is om voor de langere termijn de strategie voor de afdeling te bepalen. Je inspireert en motiveert medewerkers en weet hiermee de beste resultaten te behalen.

Als productiemanager Lakkerij maak je deel uit van het Plant-MT. Jij weet de strategie van het Plant-MT te vertalen naar heldere doelstellingen en prioriteiten voor de afdeling Lakkerij. Jij bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de output van de Lakkerij. Om verbeteringen door te voeren begeleid jij, samen met je team, veranderingen. Jij bent in staat om samen met jouw team te bepalen wat er nodig is om verder te professionaliseren en geeft medewerkers hierbij een actieve rol. Jij stelt de medewerkers op een resultaatgerichte manier in staat om proactief te werken en de doelstellingen te behalen. Het managen van veranderingen in een dynamische fabriek/productieomgeving is jou niet vreemd. De afdeling Lakkerij bestaat uit circa 50 vaste medewerkers waarbij in het hoogseizoen opgeschaald wordt met behulp van een groot aantal flexkrachten.

Voor het lakken vindt er een ingangscontrole van fietsonderdelen (met name frames) plaats, worden de fietsonderdelen bewerkt en machinaal voorbehandeld. Vervolgens worden de onderdelen in stuks of in grote series in diverse kleuren gespoten en gedecoreerd. Jij voert noodzakelijke veranderingen door om het productieproces te optimaliseren. Jij bent in staat om alle betrokkenen te informeren, te overtuigen en mee te nemen in het belang van het (verander)proces. Naast het intensieve contact met de teamleden van de lakkerij heb je veelvuldig overleg met onder andere de afdeling Inkoop, Planning, Kwaliteitszorg, I&T en HR.

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van de strategie en het formuleren van doelstellingen voor de afdeling Lakkerij;
 • Verzorgen en presenteren van een periodieke managementrapportage op basis van de vastgestelde doelstellingen;
 • Samen met je team zorgen dat de juiste fietsonderdelen tijdig en tegen de juiste kosten klaar staan voor het vervolgproces (assemblage);
 • Aansturen, motiveren en coachen van de teamleiders en indirect de medewerkers;
 • Op strategisch en tactisch niveau initiëren en begeleiden van verbetertrajecten voor de middellange- en lange termijn.

Dit neem je mee:

 • Een afgeronde (technische) HBO opleiding;
 • Ervaring met veranderprocessen;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een productieomgeving (metaal / lak / verf ervaring is een pre);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Dit bieden wij jou:

 • Een goed bruto maandsalaris afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen (o.b.v. een 40 urige werkweek);
 • Een pensioenregeling via Pensioenfonds Metalektro (PME);
 • Korting op de eigen producten van Accell Nederland.

Over Accell

Accell Nederland B.V. is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden- en hogere segment van de markt. In Heerenveen is één van de fabrieken gevestigd waar fietsen van onder andere de merken Batavus, Koga en Sparta worden geproduceerd.


ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands