Vacancies

Business Product Owner E-Commerce

Ben jij een gedreven Business Product Owner met een scherp oog voor klantbehoeften, e-commerce en bedrijfsdoelstellingen? Wil jij de leiding nemen over de ontwikkeling en uitvoering van ons eigen e-commerce platform Accentry. Om zo de betrokkenheid, conversie en loyaliteit van onze dealers te vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Eerst wat context
Binnen Accell gebruiken we Accentry, een e-commerce platform voor dealers (B2B) in de Europese regio's waar we werkzaam zijn. Het platform biedt boeiende productcontent en -ervaringen en een volwaardige B2B e-commerce omgeving met meerdere shopping journeys. Dit platform wordt beheert door ons Commercial Business Solutions team (gepositioneerd binnen Accell IT). Zij werken nauw samen met de Business Product Owners in de regio, die de contacten met de dealers en andere belangrijke stakeholders hebben. In samenwerking worden de roadmap, het strategisch & commercieel plan en de online groeiplannen opgesteld. Om er zo zeker van te zijn dat de wensen en behoeftes van de klant goed worden doorgevoerd in het platform.

Wat ga je doen
Als Business Product Owner ben jij de onmisbare verbinding tussen onze dealers en het Commercial Business Solutions team. Jouw rol is cruciaal bij het vertalen van inzichten en wensen van verschillende stakeholders naar concrete acties en producten. Deze zet je namelijk om naar uitvoerbare user stories en je prioriteert ze in een gestructureerde backlog. Vanuit je rol stuur je op procedures en acties aan en streeft je naar continu verbetering, ontwikkeling en monitoring van Accentry.

Binnen deze rol krijg je de vrijheid om jouw visie te vormen en Accentry naar een hoger niveau te tillen, waarbij jouw focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit, bezoekersaantallen, gebruiksgemak en klanttevredenheid van onze dealers. Als Business Product Owner met een scherp oog voor e-commerce processen, begrijp je de impact van je beslissingen op de organisatie als geheel en zorg je voor tijdige en correcte acties. Wij zoeken een persoon die verder durft te kijken dan zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Om zo samen met ons enthousiaste team gezamenlijke doelen te behalen.

Kort samengevat ga je in deze functie aan de slag met:

 • (mee) Ontwikkelen van een toekomstgerichte e-commerce visie voor B2B voor onze regio (Western Europe);
 • Optimaliseren van de gebruikerservaring van het e-commerce platform met o.a. interactie- en visueel ontwerp, webanalytics en funnel optimalisatie;
 • Uitvoeren van productaanpassingen en het ontwikkelen en beheren van landingspagina's in samenwerking met het brandteam;
 • Bewaken van de projectplanning en rapporteren over projectvoortgang en risico's aan de betrokken stakeholders;
 • Analyseren van gegevens en het geven van advies om interne stakeholders inzicht te geven in het gebruik en resultaten van het e-commerce platform.

We believe Cycling moves the world forward!
Accell WE is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Fietsen is ontzettend populair en de e-bike verovert Nederland en de wereld in rap tempo. Accell is groeiende en er is ruimte om te ontwikkelen en dus willen we nog meer investeren in onze mensen. Accell is marktleider in Europa met bekende merken als Batavus, KOGA, Sparta, Haibike, Lapierre, Ghost en Van Nicholas. Hier bij Accell geloven wij dat mensen de kracht hebben om de wereld te veranderen. Je bent hier waardevol en van belang. Nog iets meer beeld bij Accell? Bekijk deze video waarin onze medewerkers laten zien hoe fietsen de wereld vooruit helpt.

De afdeling
Je bent onderdeel van het trademarketing team (6 FTE). De verbindende factor in de organisatie tussen marketing, sales en het dealerkanaal. We hebben als doel om de dealers en hun medewerkers ambassadeur te maken van onze merken zodat zij onze merken optimaal verkopen aan de consument. Een belangrijke succesfactor daarin is het zo makkelijk mogelijk maken voor dealers om onze merken te verkopen. Accentry, als B2B portal, speelt daarin een cruciale rol als het dagelijkse touchpoint voor alle dealers. Gebruikersgemak en omzet verhogen door in te spelen op de behoeftes van diverse dealersegmenten.

Wat breng je mee
Met jouw grote interesse en kennis van e-commerce platformen en onderliggende processen ben jij dé aangewezen kandidaat voor ons. Als persoon ben jij het beste beschrijven als een netwerker en vooruitstrevend. Jij haalt energie uit contacten met verschillende stakeholders en weet zaken verder te brengen en vertaalt hun wensen naar concrete oplossingen.   

Met jouw analytisch vermogen kom jij snel tot de kern van een vraag en weet je processen te doorgronden. Daarnaast is het voor jou geen probleem om data te analyseren en deze om te zetten naar acties en verbeteringen. Jij bent dan ook erg resultaatgericht. Ben jij toe aan een tweede of derde stap in je loopbaan, dan sluit deze functie hier goed op aan!

Daarnaast zien wij graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Jij beschikt over hbo werk-en denkniveau en bent in het bezit van een hbo opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Informatica, Marketing of gerelateerd;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als Product Owner of vergelijkbare functie in een Agile/Scrum omgeving;
 • Jij hebt kennis van ERP systemen en IT processen;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Jij hebt het vermogen om een heldere en vernieuwende visie te ontwikkelen en deze te vertalen naar een roadmap en een product backlog;
 • Jij bent in staat om te werken in een snel veranderende omgeving en om te gaan met veranderende prioriteiten en deadlines.

Dit bieden wij jou

 • Salarisinschaling volgens CAO Metalektro
 • 27 vakantiedagen + 13 ADV dagen
 • Prettige en informele werksfeer
 • Volop individuele leer- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Je standplaats zal Apeldoorn zijn. Daarnaast is het mogelijk om hybride te werken met een thuiswerk(plek)vergoeding en flexibele werktijden
 • Aantrekkelijke personeelskorting op fietsen en fietsaccessoires en fietsleaseregeling

 Vervolgstappen

 1. Is er een match tussen jouw achtergrond en onze wensen? Dan nodigen we je uit voor een eerste interview. In dit gesprek zijn we benieuwd naar jou als toekomstige collega en geven wij jou een eerste indruk van de functie.
 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn na de kennismaking, nodigen we je graag uit voor een vervolggesprek. Hierin maak je kennis met het team en krijg je een completer beeld van de functie en cultuur bij Accell.
 3. Na ons gesprek hoor je zo snel mogelijk of er match is en ontvang je een aanbod in de vorm van een LOI (Letter Of Intent). Wanneer dit niet het geval is krijg je een duidelijke toelichting waar je wat aan hebt.

 

Solliciteren
Klinkt dit als dé functie voor jou? En wil je ons komen helpen in het verbeteren en ontwikkelen van ons eigen e-commerce platform. En daarmee samen zorgen voor het vergroten van de betrokkenheid, conversie en loyaliteit van onze dealers én nog wel zo belangrijk jezelf blijven ontwikkelen. Dan komen we graag in contact met jou!

Solliciteren kan via onderstaande knop. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met Roderick Ketelaar (Trade Marketing Manager) via r.ketelaar@accell.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact op nemen met onze recruiter Anieke de Groot via whatsapp of bel naar: +31611175489

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands