Vacancies

(Afstudeer)Stage afdeling Lakkerij (capaciteitsplanning deco)

Ben jij een ondernemende student technische bedrijfskunde? En wil jij een bijdrage leveren aan een betere planning binnen onze afdeling Lakkerij? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Met ingang van september ’21 hebben wij een mooie stage/afstudeeropdracht liggen voor een derde of vierdejaars student technische bedrijfskunde.

 

Onze organisatie: Batavus (Accell Nederland BV)

‘Cycling moves the world forward’. Dát is onze purpose. De online video met onze eigen medewerkers vind je hier. Wij geloven dat fietsen de wereld vooruit helpt. Bij Accell werk je elke dag samen met gedreven collega’s met de mooiste merken en aan de beste klantbeleving. De bekendste merken die op de productielocaties in Heerenveen worden ontwikkeld en gemaakt zijn Batavus, Sparta en Koga.

 

De opdracht

In de fabriek in Heerenveen worden alle fietsframes en onderdelen zelf gelakt. Het proces kent meerdere processtappen, waarvan het decoreren van alle frames een belangrijke is. De decoratie van fietsen bepaalt voor een belangrijk deel het onderscheidend vermogen in de winkel waardoor de oplossingen steeds creatiever worden. Als afdeling lakkerij zijn wij ingericht om alle verschillende ontwerpen te produceren, echter hebben we beperkt zicht op de benodigde capaciteit bij de gegeven planning. Door de toegenomen complexiteit is de productmix dermate bepalend voor de benodigde capaciteit dat hier een andere manier van personeelsplanning en ook productieplanning nodig is. Daarbij leveren de verkregen inzichten een betere kostprijscalculatie op en zal de mogelijkheid ontstaan om een prestatiemonitor te verkrijgen voor het decoreren.

 

Resultaatgebieden van de opdracht

  • De verschillende type decoraties en bijbehorende routes op de afdeling vastgesteld.
  • Een methode voor het bepalen van de personeels- en machine-belasting opgesteld.
  • Capaciteitsmodel gemaakt waarbij de vraag aan producten kan worden afgezet tegen de benodigde capaciteit aan personeel en machines.
  • Vertaalslag gemaakt van het capaciteitsmodel naar een kostprijsbepaling per type decoratie.
  • Integratie van de methode en het capaciteitsmodel in de werkwijze van de afdeling lakkerij en de afdeling planning.

 

Dit neem jij mee

  • 3e of 4e jaars student Technische Bedrijfskunde (HBO) of soortgelijke opleiding.
  • Ondernemend ingesteld, neemt graag initiatief en zoekt naar pragmatische oplossingen om doelen te bereiken.
  • Enthousiaste teamspeler die graag anderen betrekt en goed kan communiceren met de verschillende stakeholders in het project.
  • In staat het grotere plaatje te zien en dat te vertalen naar een eenvoudig model.
  • Kan nauwgezet werken, om middels data invoer in systemen tot een realistisch en bruikbaar resultaat te komen.

 

Solliciteren?

Interesse? Solliciteer gelijk door op de 'Apply now' button te klikken. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Edwin van der Avoird, Productieleider via: 0513-638324.

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands