Vacancies

Data Engineer

Bij Accell IT B.V. in Heerenveen zijn we op zoek naar een Data Engineer. Het team Business Intelligence is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, het beheer en de ondersteuning van de geboden business intelligence diensten en producten. Het Enterprise Datawarehouse neemt daarbij een prominente rol in.

De functie

In de functie van Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitbreiden, testen en onderhouden van onze BI architectuur. tDe focus ligt daarbij op de back-end. Je bent in staat om grote en complexe hoeveelheden data uit diverse applicaties te ontsluiten en interne en externe data te integreren. Je vertaalt de informatiebehoeften naar informatieproducten, tools, dashboards en rapportages en adviseert zowel gevraagd als ongevraagd over de inrichting hiervan. De standaarden worden door jou bewaakt en RFC's, service requests en incindenten worden door jou in behandeling genomen. Interessante ontwikkelingen en trends op het gebied van o.a. Business Intelligence, big data, business analytics volg jij op de voet. 

Accell IT: jouw nieuwe werkplek?

Accell IT B.V. levert een compleet aanbod aan IT diensten aan Accell Group N.V. en haar werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. Met compleet bedoelen we dat ieder bedrijfsproces waarin IT een rol speelt of kan spelen de aandacht heeft. Accell IT is zowel qua beleid als uitvoering sterk gecentraliseerd. Vanuit Heerenveen worden de diensten ontwikkeld en geleverd. Het doel is hierbij om de kwaliteit en innovatie die Accell nastreeft in haar productportfolio met vergelijkbare producten, diensten en service te ondersteunen. 

De bedrijfscultuur bij Accell IT is professioneel, open en transparant. Ieder teamlid wordt gestimuleerd om zichzelf te ontplooien. Sfeer en collegialiteit zijn de basis voorwaarden voor een goede samenwerking, zowel binnen de teams als daarbuiten. 

Jouw bagagedrager:

 • HBO/WO werk, - en denkniveau; 
 • Ruime kennis en ervaring met Datawarehouse concepten en database platformen;
 • Ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en testen van ETL toepassingen;
 • Ruime kennis en ervaring met BI reporting tools;
 • Analytisch vermogen en jet gaat proactief/zelfstandig te werk;
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wij bieden: 

 • Uitdagende projecten, waarbij je zowel aan nieuwe als bestaande projecten werkt;
 • Samenwerken met leuke collega's in een informeel team;
 • Een professionele omgeving waarin gewerkt wordt met de laatste technologieën;
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Goede opleidingsmogelijkheden.
ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands