Vacancies

Senior Business Controller Operations

Ben jij een gedreven en resultaatgerichte professional met een passie voor finance en supply chain management? Zit analytisch denken in jouw DNA en krijg je energie van het vertalen van data naar heldere financiële rapportages? Dan ben jij degene waar wij naar op zoek zijn!

Wat ga je doen?
Als Senior Business Controller zorg je ervoor dat het management van onze supply chain organisatie beschikt over de juiste informatie om het bedrijf te kunnen sturen. Jouw analyses en advies zorgen ervoor dat het management de juiste beslissingen kan nemen om processen te optimaliseren, maar zelf geef je op dit soort onderwerpen ook gevraagd en ongevraagd advies. Je bent een expert in voorraadanalyses, seizoensplanning, marge-analyses, portfoliomanagement en efficiency. Jouw scherp inzicht en gestructureerde aanpak maken dat het budget- en forecastproces soepel verloopt. Bovendien denk je mee over het ontwikkelen van een ijzersterke supply chain performance en ben je volledig betrokken bij de business. Je begrijpt End-2-End processen en weet financiële rapportages en systemen te doorgronden en informatie te koppelen.

Je maakt deel uit van de afdeling Finance & Control, wat bestaat uit het Financial Shared Service Center, het BI & Planning team en een team van Business Controllers. Gezamenlijk zetten we ons in voor (bedrijfsbrede) projecten en initiëren we deze waar nodig. Als Business Controller neem je deel aan het MT van de fabriek voor Koga, Sparta en Batavus en bent hier de finance business partner die in mogelijkheden denkt. Ook werk je samen met andere business controllers van de andere fabrieken van Accell en denk je na over synergiën, standardisatie en efficiencies. Je rapporteert direct aan de Finance Director Operations & Supply chain.

Kort samengevat ga je aan de slag met:

 • Het ondersteunen bij het besluitvormingsproces en optimaliseren van de performance van inkoop, fabrieks en quality teams door middel van analyses;
 • Het uitwerken van financiële vraagstukken, inclusief analyses en rapportages;
 • Prestatieanalyses van verleden en heden, met ook een sterke focus op de toekomst door middel van business cases;
 • Leveren van complexe analyses en verbetervoorstellen, hiermee ben je strategisch adviseur en sparringpartner voor de business;
 • Analyseren van interne financiële processen en doen van voorstellen tot optimalisatie, verbetering of standaardisering, en na goedkeuring implementeren en handhaven hiervan;
 • Begeleiden en organiseren van het budget- en forecastproces en het opstellen en bespreken van maandrapportages. 

We believe Cycling moves the world forward!
Accell WE is onderdeel van Accell Group en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten van fietsen, onderdelen en accessoires in het midden en hogere segment van de markt. Fietsen is ontzettend populair en de e-bike verovert Nederland en de wereld in rap tempo. Accell is groeiende en er is ruimte om te ontwikkelen en dus willen we nog meer investeren in onze mensen. Accell is marktleider in Europa met bekende merken als Batavus, KOGA, Sparta, Haibike, Lapierre, Ghost en Van Nicholas. Hier bij Accell geloven wij dat mensen de kracht hebben om de wereld te veranderen. Je bent hier waardevol en van belang.

Wat breng jij mee
Jij bent proactief, analytisch en daadkrachtig. Plannen en organiseren is jou niet vreemd. Je bewaakt de hoofdlijnen, maar deinst er net voor terug om in de details te duiken. Je bereikt met jouw doenersmentaliteit en vasthoudendheid het beoogde resultaat. Omdat je nauw samenwerkt met de business vinden we het belangrijk dat je zichtbaar en toegankelijk bent. Je legt dan ook gemakkelijk contact met zowel de werkvloer als het management.

Daarnaast zien wij graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op masterniveau en een financiële richting;
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring als Business Controller, in een FMCG of Retail of productie organisatie;
 • Kennis en ervaring met de wet- en regelgeving (IFRS etc.);
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Uitstekende adviesvaardigheden, vasthoudendheid en overtuigingskracht;
 • Organisatiesensitief, kan goed luisteren, durft vragen te stellen en anderen op een constructieve manier te challengen;
 • Ruime ervaring met Excel, data analyse, business cases en scenario analyses.

 Dit bieden wij jou

 • Een uitdagende fulltime functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris (inschaling conform) CAO Metalektro;
 • 8% vakantiegeld;
 • 27 vakantiedagen + 13 adv-dagen (o.b.v. een 40 urige werkweek);
 • Winstdelingsregeling tot max. 10%;
 • Een pensioenregeling via Pensioenfonds Metalektro (PME);
 • Thuiswerk(plek)vergoeding en telefoon en laptop worden tot je beschikking gesteld;
 • Personeelskorting en een aantrekkelijke fietsleaseregeling.

Vervolgstappen

 1. Is er een match tussen jouw achtergrond en onze wensen? Dan nodigen we je uit voor een eerste interview.  In dit gesprek zijn we benieuwd naar jou als toekomstige collega en geven wij jou een eerste indruk van de functie.
 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn na de kennismaking, nodigen we je graag uit voor een vervolggesprek. Hierin maak je kennis met het team en krijg je een completer beeld van de functie en cultuur bij Accell.
 3. Na ons gesprek hoor je zo snel mogelijk of er match is en ontvang je een aanbod in de vorm van een LOI (Letter Of Intent). Wanneer dit niet het geval is krijg je een duidelijke toelichting waar je wat aan hebt.

Solliciteren?
Ben je enthousiast en zie jij jezelf bij Accell werken? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bij vragen over de procedure kan je contact op nemen met onze recruiter Anieke de Groot via whatsapp of bel naar: +31611175489 (of via aniekedegroot@accell.nl). Mocht je inhoudelijke vragen hebben dan kun je contact opnemen met Wouter Maassen (Finance Director) via w.maassen@accell-group.com. 

 

ACCELL GROUP

Industrieweg 4
8444 AR Heerenveen
The Netherlands

Accell GROUP

Overschiestraat 65
1062 XD Amsterdam
The Netherlands

Accell GROUP

Wilmersdorf 37
7300 AA Apeldoorn
The Netherlands